Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vendégváró falatok - húsvét képes leírás - Húsvéti receptek.tlap.hu
részletek »

Vendégváró falatok - húsvét - Húsvéti receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: husveti-receptek.tlap.hu » Vendégváró falatok - húsvét
Keresés
Találatok száma - 12 db
3 tökéletes húsvéti vendégváró finomság

3 tökéletes húsvéti vendégváró finomság

Locsolók, barátok, rokonok. Húsvétkor természetes a vendégjárás, ilyenkor jól jön pár igazán ünnepi és mennyei vendégváró finomság receptje. A töltött tojás igazi klasszikus. Épp ezért hajlamosak vagyunk enyhén lenézően állni hozzá, pedig ha jól van ízesítve, akkor igen finom előétel. Szintén a kezdők is elkezdhetik kategória tagja, tökeletes megoldás a hegyekben álló húsvéti kemény tojások felhasználására. Töltött tojás - Lazaccal töltött palacsinta - Grissini

Borzas káposztás pogácsa

Borzas káposztás pogácsa

Kicsit időigényesebb ennek a pogácsának az elkészítése, de garantáltan nem a megszokott íz vár a vendégekre. A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük. Sózzuk, rövid ideig állni hagyjuk. Az olajat egy lábosban felhevítjük, majd megpároljuk rajta a kicsavart káposztát. Sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük, majd kiterítve hagyjuk hűlni.

Feta sajtos, diós, zöldfűszeres mártogatós (dip)

Feta sajtos, diós, zöldfűszeres mártogatós (dip)

Elkészítési idő: 5 perc Hozzávalók (két tálkához): egy-egy kis marék mentalevél, petrezselyem és bazsalikom - 20 deka zsírszegény feta sajt - 20 deka dió - 1 gerezd fokhagyma - 1 evőkanál citromlé - 2 evőkanál repceolaj - nyers zöldségek a tálaláshoz 1. Tedd az összes hozzávalót mixerbe és keverd simára. Ízesítsd kedved szerint, talán picit meg is sózhatod, ha a feta nem túl sós. 2. Kínáld müzlis tálkákban a zöldségekkel, amiket bele lehet mártogatni.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Főtt tojások mustárágyon

Főtt tojások mustárágyon

Az idei húsvéti asztalon fog tündökölni... :-) A recept valamelyik blog-kolléga asztaláról származik, de sajnos nem mentettem le a szerzőt. Ha valaki magára ismer a receptben, értesítsen :-) A tojásokat megfőzzük és meghámozzuk. A hagymát és szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáöntjük a tejet és a tejfölt majd belerakjuk a lisztet és a sajtot, sűrűsödésig főzzük. Végül hozzáadjuk a kétféle mustárt és jól elkeverjük. A tojásokat félbe vágjuk és a mustárszósszal meglocsoljuk.

Francia saláta töltött tojással

Francia saláta töltött tojással

A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, kb. 0,5 cm-es kockára vágjuk sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zellert megtisztítjuk, 0,5 cm-es kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Az ecetes uborkát és az almát meghámozzuk, 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk, ha kihűlt 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A kockákra vágott anyagokhoz hozzákeverjük a majonézt, sót, mustárt, porcukrot, citromlevet és őrölt borsot adunk hozzá ízlés szerint. A tejföllel kellő sűrűségűre készítjük, majd behűtjük.

Hirdetés
Füstölt főtt termékek- kézműves hústermékek

Füstölt főtt termékek- kézműves hústermékek

Cégünk kézműves hústermékek készítésével foglalkozik, Tata városában az autópálya mellett az EU normák szerinti műhelyt működtetünk. Főbb termékeink sertés illetve mangalica húsból készített füstölt kolbász- és szalámifélék, valamint füstölt húsok és szalonnák. Ezen kívül megtalálhatóak főtt sonka félék, füstölt-főtt készítmények, füstölt-főtt töltelékes áruk, felvágottak, grill kolbászok és disznótoros termékek. Ezek mind saját karakterrel rendelkező, eltérő ízesítésű árufajták: csemege, enyhén csípős illetve erős fűszerezésűek. Ami közös bennük, hogy garantált minőségű, kiváló alapanyagokból készülnek.

Juhtúrós kosárkák

Juhtúrós kosárkák

Snöcy almás kosárkája valamint Bodza krémsajtos tortácskái nyomán én is elkészítettem egy juhtúrós kosárka - változatot. Én nagyon kedvelem a zöldhagymás-juhtúrós kombinációkat, ezért esett erre a választás. Melegen nagyon finom, ha kihűlt érdemes megmelegíteni mikróban! A hozzávalókból tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk majd kivajazott muffin formákba helyezzük. (1 megjegyzés: nekem 11 darab lett belőle, de ha vékonyabbra nyújtjuk, akkor lehet 12 is kijön...

Nem csak nyusziknak való!

Nem csak nyusziknak való!

Hamarosan itt a húsvét, s vele együtt a nyuszi-szezon. Ez adta e heti receptrovatunk ihletését. Köztudottan minden nyuszkó kedvence a sárgarépa, korunk emberének konyhájában azonban nem örvend túl nagy népszerűségnek - kivéve talán, ha leveszöldségként használjuk fel. Pedig ha tudnánk... Mit is?...Rizses sárgarépafelfújt - Sárgarépás marhahús - Almás répasaláta - Sárgarépás pogácsa - Sárgarépaíz

Receptek minden alkalomra

Receptek minden alkalomra

Jó és finom, olcsó és gazdaságos, gyors és időigényes, ünnepi és hétköznapi, egyszóval 'tuti' receptek igényes gyűjteménye. Ha tudsz egy jó receptet - legyen az fogyókúrás, zöldséges, vegetáriánus, diétás, süti, stb. recept - itt a recept.tlap.hu Tuti Recept Fórumán megoszthatod mindenkivel. Megbeszélheted, kibeszélheted a titkaidat a sütés-főzés témában, tanácsot kérhetsz, sőt segíthetsz másoknak. Küldj Te is egy Tuti Receptet! Recept fórum, receptkereső, recept képekkel

Hirdetés
Tojás aszpikban

Tojás aszpikban

A mirelit zöldséget sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a zselatint beáztatjuk pár kanálnyi hideg vízbe, majd amikor megduzzadt, elkeverjük a még meleg, leszűrt zöldséglével (fél liternyi kell belőle). Egy folpackkal kibélelt őzgerinc-, vagy egyéb, keskenyebb tortaformába kb. egy centiméternyit öntünk a léből.

Tormás sonkatekercs

Tormás sonkatekercs

Egy kislábosba tedd fel a vajat hevíteni. Amikor habzik a vaj, szórd meg a liszttel, kevergesd, engedd fel tejjel, ebből főzz egy besamelt. Amikor már majdnem kész, menet közben fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal (a torma miatt lehet erősebben bánni a hozzávalókkal). Tedd bele a 2 húslveskockát, forrald, rövid idő alatt be fog sűrűsödni. Ha véletlenül csomós, botmixerrel krémesítsd. Rakd bele a tormát, keverd el. Kóstold meg, ízesítsd utána, ha úgy érzed, nem elég fűszeres.

Vendégváró sonkakoktél tormahabbal

Vendégváró sonkakoktél tormahabbal

A hideg tejszínt habbá verjük, összekeverjük az ecetes reszelt tormával, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. A kenyérszeleteket kis kockákra vágjuk, kicsit megpirítjuk. A sonkát ugyancsak kockákra vágjuk, a salátát csíkokra szeleteljük. A sonkakoktélt lehetőleg üvegkelyhekbe tálaljuk, hogy ne csak az ínyünk, de a szemünk is örömét lelje benne. A pohár aljára egy réteg salátát teszünk, ezt bőven megszórjuk sonkakockákkal.

Tuti menü