Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tojás ételek húsvétra képes leírás - Húsvéti receptek.tlap.hu
részletek »

Tojás ételek húsvétra - Húsvéti receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: husveti-receptek.tlap.hu » Tojás ételek húsvétra
Keresés
Találatok száma - 11 db
Baconos-tojásos rizs

Baconos-tojásos rizs

1. Az alaposan megmosott rizst tedd egy nagy lábosba, sózd meg és öntsd rá a vizet. Fedd le, forrald fel, aztán vedd kislángra és főzd úgy 15 percig. Ne kevergesd és ne emelgesd a fedőt! (Talán csak egyszer ellenőrizd, mert lehet, hogy kell rá még egy kis.) 2. Amíg a rizs fő, süsd meg a felvert tojásokat vagy úgy, hogy egyszerűen körbeforgatod a serpenyőt, vagy úgy, ahogy az omlettet szokás: előbb az egyik oldalát, aztán a másikat. Utóbbi esetben késsel darabold fel; a rántottát villával is szétnyomkodhatod...

Húsvéti tojáskenyér

Húsvéti tojáskenyér

A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, és a paradicsommal együtt felkockázzuk. Az uborkát vékony karikákra vágjuk. A tejszínből kemény habot verünk. 25 dkg krémsajtot összekeverünk a tejszínhabbal, beleforgatjuk a zöldségeket, és sóval, borssal fűszerezzük. A kenyér alsó kérgét levágjuk, óvatosan kiszedjük a belsejét, úgy hogy körben 1 centi azért megmaradjon belőle. Ömlesztett sajtszeletekkel kibéleljük, és megtöltjük a zöldséges sajtkrém felével. A főtt tojásokat megtisztítjuk, és a krémrétegre sorakoztatjuk.

Kaszinótojás

Kaszinótojás

Először a besamelmártást készítjük el. A tejet felforraljuk. A vajat kis lábosban felolvasztjuk és beleszórjuk a lisztet, megfuttatjuk, de vigyázzunk, hogy ne piruljon meg. A forró tejet ráöntjük, és állandó keverés mellett, addig főzzük, míg a mártás az edény falától el nem válik. Közben picit megsózzuk. Félretesszük, kihűtjük. Másodjára az aszpikot készítjük el. A zselatinport 1 dl. levesbe áztatjuk, ha felolvadt, hozzákeverjük a maradék 4 dl leveshez. Állandóan kevergetve felforraljuk, kis lángon 3-4 percig főzzük. A tojásfehérjét félig felverjük, fél dl hideg vízzel elkeverjük, majd egy keveset a forró, zselatinos levesből belemerünk, mellyel elkeverjük. Végül a többihez öntjük, felforraljuk, keverés nélkül nagyon kicsi lángon kb. tíz percig főzzük, majd a tűzről lehúzva kb. negyedórát pihentetjük. Ezután a habját a tetejéről óvatosan leszedjük, és a letisztult aszpikot konyharuhán vagy sűrűbb szövésű fehér anyagon (pl. tetrapelenka) átszűrjük. Harmadjára a tartásmártást készítjük el. Ehhez a majonézt a mustárral, a tejszínnel vagy tejföllel, a borral és a citromlével elkeverjük. Ízesítjük borssal, sóval és porcukorral. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Kaviáros töltött tojás

Kaviáros töltött tojás

A tojásokat sós vízben megfőzzük, hideg vízben lehűtjük, héjától megtisztítjuk és félbevágjuk. 8 fél kemény tojás fehérjét félreteszünk. A maradék tojásokat, tojás sárgákat és a vajat krémesre kikeverjük. Sóval, mustárral, őrölt fehér borssal ízesítjük. Ha túl kemény lenne a massza, kevés tejföllel lágyítjuk. Habzsák segítségével a fél tojás fehérjéket megtöltjük, és a tojáskrém rózsák tetejére mokkáskanálnyi kaviárt teszünk. (Legjobb a lazackaviár, de sajnos az túl drága.)

Savanyú tojás melegen

Savanyú tojás melegen

Valójában ez nem főzelék, de a mártás elkészítése miatt ebbe a menübe tettem. Anno gimnazista koromba, a kollégiumban kaptunk ilyesmi ételt időnként vacsorára. Gyorsan elkészíthető, laktató és olcsó. A körettel érdemes kezdeni. Az újhagymát és a gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. A zsiradékon dinszteljük meg őket. Közben tegyük oda főni a tojásokat is. A rizst mossuk meg, majd öntsük le róla a vizet. Adjuk a zöldségekhez, kicsit pirítsuk, majd öntsük fel másfélszeres vízzel. Fedjük le, forraljuk fel, majd tegyük takarékra, és pároljuk puhára kb. 10 perc alatt. Közben készítsük el a mártást.

Hirdetés
Sonkás-tojásos rúd színes zöldségekkel

Sonkás-tojásos rúd színes zöldségekkel

A mexikói zöldségkeveréket 1 dkg vajon kevés víz és só hozzáadásával puhára párolunk (víz ne maradjon alatta). Közben a tejfölből és a majonézből, ízlés szerint mustár, só, bors, citromlé hozzáadásával mártást készítünk. 3 púpos evőkanál zselatint 1,5-2 dl vízzel feloldunk, felmelegítjük. Ha a mexikói saláta kihűlt, összekeverjük. Először a folyékony langyos zselatint a mártáshoz, majd a salátát adjuk hozzá.

Sült sonka tükörtojással

Sült sonka tükörtojással

A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Az újhagyma bajuszát levágjuk, a héját lehúzzuk, a hagymát csíkokra vágjuk. Nagyméretű serpenyőben 1 evőkanál olajat hevítünk, beleszórjuk a hagymát, az újhagymát, és pár perc alatt megpirítjuk, majd a serpenyőből kivéve melegen tartjuk. A maradék olajon a sonkaszeleteket mindkét oldalukon megsütjük, majd félretéve melegen tartjuk. A visszamaradt forró zsiradékban percek alatt tükörtojást sütünk.

Sült, töltött tojás recept

Sült, töltött tojás recept

Már a nevéből is sejthető, hogy ez a töltött tojás recept melegen ajánlott. A hagyományos tölteléket zsemlével, és pár hozzávalóval megbolondítjuk, aztán süthetjük is a tojásokat. Húsvéti, meleg reggelinek is kitűnő.

Töltött tojás

Töltött tojás

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk. A burgonyát héjában puhára főzzük, héját lehúzzuk, burgonyanyomón áttörjük. A tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a villával összetört tojássárgákat, a lereszelt vöröshagymát, a majonézt, tejfölt, mustárt, sót, borsot, végül a burgonyát, és jó krémesre kikeverjük.

Hirdetés
Töltött tojás recept

Töltött tojás recept

Ezt az előételt egy régebbi Príma Konyha Magazinban találtam. Olyan alkalomra tartogattam, amikor a vendégek között gyerkőc is van. Nagy sikert aratott: a felnőttek inkább az ízét, a gyerekek pedig a formáját dicsérték. A főtt tojások aljából egy vékonyabb, a tetejéből egy vastagabb lapot levágunk. Ahonnan a vastagabbat vágtuk, onnan kiszedjük a tojássárgáját.

Tudj meg többet a tojásról

Tudj meg többet a tojásról

A tojáson látható pecsét két kérdésre ad választ. Az első szám és betűkód a származási országra utal - a 3-HU Magyarország jele -, az alatta lévő hétjegyű szám pedig a termelő azonosítója. Szavatossági dátumot csak a dobozos tojásokon találsz. A friss tojás 28 napig hozható forgalomba. A tojáshéj színe elsősorban a tyúk fajtájától függ. A barna tyúkok tojáshéjszínű tojást, a fehérek pedig fehér héjút tojnak. Az angolok elsősorban a fehéret kedvelik, míg a magyarok a barnát favorizálják. Egy biztos: a tojáshéj színe nem befolyásolja annak minőségét.

Tuti menü