Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsvéti receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Húsvéti receptek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: husveti-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 106 db
3 tökéletes húsvéti vendégváró finomság

3 tökéletes húsvéti vendégváró finomság

Locsolók, barátok, rokonok. Húsvétkor természetes a vendégjárás, ilyenkor jól jön pár igazán ünnepi és mennyei vendégváró finomság receptje. A töltött tojás igazi klasszikus. Épp ezért hajlamosak vagyunk enyhén lenézően állni hozzá, pedig ha jól van ízesítve, akkor igen finom előétel. Szintén a kezdők is elkezdhetik kategória tagja, tökeletes megoldás a hegyekben álló húsvéti kemény tojások felhasználására. Töltött tojás - Lazaccal töltött palacsinta - Grissini

A tökéletes rétes - recept

A tökéletes rétes - recept

Hajszálvékony, aranysárgára sült, finoman ropogós tészta, és a töltelékek számtalan variációja. Ha a friss rétes illata belengi a lakást, nincs, aki ellenálljon a kísértésnek. Egyik legkedvesebb gyerekkori emlékem nagyanyámról, ahogy a nyári konyhában nyújtja a rétestésztát. Az először csak tenyérnyi tésztacipó lassan beteríti a hatalmas asztalt, szinte már hártyaszerűen vékony, az alatta megbúvó hófehér terítő szálai is szinte lassan láthatóvá válnak. Fürge, rutinos mozdulatokkal nyújtja a tésztát, szaporán körbe-körbe lépegetve az asztalnál. Egyet lép, hármat húz ritmusban - ez volt gyerekkorom rétestánca. Azóta is úgy gondolom, hogy ő sütötte a világ legfinomabb rétesét. Odafönt az angyalok biztos jóllakottan szuszognak a nagyi süteményétől. De jó is lenne, ha ő pedig megkóstolhatná az enyémet.

Ananászos répatorta recept

Ananászos répatorta recept

Sokféle répatorta receptet kipróbáltam már életemben. Ez a recept a jobbak között szerepel. A tésztába diót, kókuszt, és ananászpürét is tettem, amitől jó szaftos lett a végeredmény. Természetesen a fehér csokoládés krémsajt most sem hiányozhatott a tetejéről. A receptet Nyestkutyától kaptam. Köszönöm ezúton is. Remek húsvéti sütemény lehet ez a répatorta.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Az 5 legfinomabb tortarecept

Az 5 legfinomabb tortarecept

Ha valami igazán finom desszertre vágysz, mégsem bíbelődnél hosszasan az aprósüteményekkel, süss tortát, ami nemcsak hogy egyszerű, de látványnak sem utolsó! Mi összeszedtük az 5 legkönnyebben elkészíthető és legfinomabb receptet! Tejfölös túrótorta bogyós gyümölcsökkel - Répatorta narancsos krémmel - Mogyorós csokitorta - Svéd almás torta - Búzadaratorta

Baconos gombás kalács

Baconos gombás kalács

Biztos siker! Bármi mással megtölthető, ízlés és otthon lapuló hozzávalók szerint. Szendvics helyett ideális vendégváró. A sütőt 50 °C-ra bekapcsoljuk. 1 dl tejet a cukorral megmelegítünk és beleszórjuk az élesztőt, félre tesszük. A lisztet és a sót egy tálba tesszük, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzátesszük a maradék langyos tejet és a tojás sárgáját. Lágy és ruganyos tésztát gyúrunk. Ha összeállt, kézzel még legalább 10, géppel 1 percig gyúrjuk, azután betesszük a meleg elzárt sütőbe, ahol fél óra alatt megkel. Időközben a többi hozzávalót előkészítjük:...

Hirdetés
Baconos-tojásos rizs

Baconos-tojásos rizs

1. Az alaposan megmosott rizst tedd egy nagy lábosba, sózd meg és öntsd rá a vizet. Fedd le, forrald fel, aztán vedd kislángra és főzd úgy 15 percig. Ne kevergesd és ne emelgesd a fedőt! (Talán csak egyszer ellenőrizd, mert lehet, hogy kell rá még egy kis.) 2. Amíg a rizs fő, süsd meg a felvert tojásokat vagy úgy, hogy egyszerűen körbeforgatod a serpenyőt, vagy úgy, ahogy az omlettet szokás: előbb az egyik oldalát, aztán a másikat. Utóbbi esetben késsel darabold fel; a rántottát villával is szétnyomkodhatod...

Bárányborda tepsiben sült burgonyával

Bárányborda tepsiben sült burgonyával

A burgonyát megtisztítjuk, és hosszúkás cikkekre, négy vagy hatfelé vágjuk. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Sóval és friss citromlével ízesítjük, majd rátesszük a nagyobb cikkekre szeletelt vöröshagymát, a kockákra vágott paprikát meg a fokhagymagerezdeket. Ezt a réteget is megsózzuk, pici vizet öntünk hozzá, és 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Félidőben egyszer átkeverjük, a végén a tetejét szépen megpirítjuk. Tálaláskor morzsolt oregánót szórunk rá. A báránybordát a csontok mentén felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk.

Báránygerinc capris tésztával

Báránygerinc capris tésztával

Aki nekilát, cserébe pedig kap egy kis hamisítatlan hangulatot, amelyet ad egyszer a bárány, egyszer a tárkony, no meg a capri. Nos? Az elkészítés előtt a húsunkat 24 órával a felsorolt alapanyagokkal pácoljuk. A bacon szalonnát szeletekre vágjuk megpirítjuk, és a zsírján elkezdjük sütni a gerincet. Közben a padlizsánt karikára szeljük, besózzuk. Mikor már majdnem kész a húsunk, mellé téve megsütjük a padlizsánt és a szintúgy vágott paradicsomot. A tésztánkat kifőzzük.

Báránygerinc fűszerkéregben sütve ratatouille körettel

Báránygerinc fűszerkéregben sütve ratatouille körettel

Először készítsük elő a fűszerkérget, a fűszernövényeket felaprítjuk, majd só, a fokhagyma és egészborsok társaságában kőmozsárban egyenletes masszává dolgozzuk. A kenyérszeletet sütőben megpirítjuk, felkockázzuk, és a keverékhez morzsoljuk. A mozsárban még egy ideig őröljük a keveréket, és készen is vagyunk. Öntöttvas serpenyőben a vaj felét felforrósítjuk, majd a hússzeletek minden oldalát nagy lángon egy-egy percig pirítjuk. Ezután a szeleteket szorosan egymás mellé állítjuk, s külső peremüket megkenjük mustárral, erre kerül a fűszerkéreg.

Hirdetés
Báránylapocka édesköményes savanyú káposztával

Báránylapocka édesköményes savanyú káposztával

Rendkívül egyszerű felismerésre tettem szert a minap: a reszelt édesköménygumó úgy néz ki, mint a savanyú káposzta! Azt sajnos nem tudom, hogy ugyanúgy megsavanyodik-e az édesköménygumó lereszelve és megsózva, ha eltesszük 6 hétre. Megfelelő fűszerezéssel (citrom, só, bors, cukor, borókabogyó, mustármag, koriander, köménymag, fehérbor) viszont előhívhatjuk belőle ill. szimulálhatjuk a savanyú káposzta hangulatát - igaz ánizsos édesköményízzel gazdagítva. Önmagában is elképzelhető köretként, én viszont most fele-fele arányban kavartam össze piaci enyhe savanyú káposztával. Mindehhez bárányt készítettem, amely amúgy is jó barátságban áll az édesköménnyel, citrommal és fehérborral.

Báránypogácsák gombás ceruzababbal

Báránypogácsák gombás ceruzababbal

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megfonnyasztjuk. A bárányhúst sózzuk, borsozzuk, azután hozzáadjuk a dinsztelt hagymát meg a finomra vágott fokhagymát. A masszát pirospaprikával, őrölt babérral, finomra vágott kakukkfűvel, zsályával és korianderzölddel fűszerezzük, jól összekeverjük, majd félórára a hűtőbe tesszük pihenni. Amíg a fasírtmassza érlelődik, elkészítjük a köretet: a babot és a felszelt gombát kevés vajon, sóval és borssal ízesítve kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a levest meg a bort, ebben pároljuk puhára.

Bárányragu húsvétra

Bárányragu húsvétra

Mindenképpen csontos darabot válasszunk hozzá, hogy a csontból pecsenyelevet készíthessünk. A húst pedig ne daráljuk, hanem késsel vagdossuk egész apróra. Én bárányoldalasból készítettem, ez volt épp a hentesnek. Elég testes darab, így garantáltan ízleni fog mindenkinek ez az ünnepi olasz étel, még azoknak is, akik a hagyományos magyar ízeket szeretik.

Bárányragu zöldborsóval és paradicsommal

Bárányragu zöldborsóval és paradicsommal

Ismét egy szuper recept a Casa Moro c. szuper könyvből. Nagyon kényelmes, mert egy tálban, egyszerre megsül a hús és hozzá a köret is, nincs dupla főzés, dupla mosogatás. Na és persze nagyon finom, mint szerintem minden ebből a könyvből. Én bárányból készítettem, de gondolom, más csontos és viszonylag zsíros húsból is jó.

Báránysült - olyan könnyű, hogy szinte repül

Báránysült - olyan könnyű, hogy szinte repül

A báránycombot leforrázzuk, megtörölgetjük, és besózzuk. Beletesszük egy lábasba, és aláöntünk fél pohár forró vizet. A vöröshagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, és összekeverjük egy késhegynyi pirospaprikával. A keveréket a húsra hintjük, leforrázzuk 2-3 evőkanál zsírral vagy olajjal, és lefedve a sütőbe tesszük. Sütés közben a levével öntözgetjük, amíg zsírjára sül. Minden oldalán szép pirosra sütjük, azután kiszedjük. Egy másik lábasban felforralunk 3 evőkanál vizet és 1 evőkanál ecetet, és amikor felforrt, a húsra öntjük. A báránysültet salátafőzelékkel kínáljuk.

Báránysült zöldségekkel

Báránysült zöldségekkel

A borsót (fagyosan) sós vízben 3-5 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, vékony szeletkékre vágjuk. A rukolát megmossuk, lerázzuk. A húst leöblítjük, lehártyázzuk, és sózzuk, borsozzuk. Felforrósítjuk a margarin felét egy serpenyőben, és a bárányfilét köröskörül kb. 5 percig pirítjuk benne. Közben többször megforgatjuk. Kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyelére szórjuk a hagymát, megkaparjuk. Felöntjük a levessel, a tejszínnel, és belekeverjük a fokhagymát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, majd felforraljuk. Visszatesszük a húst, elzárjuk alatta a tüzet, és 6-10 percig állni hagyjuk...

Borzas káposztás pogácsa

Borzas káposztás pogácsa

Kicsit időigényesebb ennek a pogácsának az elkészítése, de garantáltan nem a megszokott íz vár a vendégekre. A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük. Sózzuk, rövid ideig állni hagyjuk. Az olajat egy lábosban felhevítjük, majd megpároljuk rajta a kicsavart káposztát. Sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük, majd kiterítve hagyjuk hűlni.

Buciban sült füstölt sonka

Buciban sült füstölt sonka

A füstölt húst egy nagyobb fazékba tesszük, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd a megtisztított hagymával és fokhagymával együtt feltesszük főni. Lassú tűzön gyöngyözve főzzük körülbelül másfél órát, amíg a hús megpuhul. A saját levében hagyjuk langyosra hűlni. Kivesszük a vízből, lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, beletesszük a sonkát és a tésztát ráhajtogatjuk. Késsel kissé bevagdossuk, hogy szép legyen a bucink teteje. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, vízzel megkenjük, és lassú tűzön, 140-150 fokon majdnem egy órát sütjük. Amikor kezd pirulni, olajjal vagy zsírral megkenjük a tetejét. Visszatesszük a sütőbe, és most már szép pirosra, ropogósra sütjük.

Tuti menü