Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsvéti sonka képes leírás - Húsvéti receptek.tlap.hu
részletek »

Húsvéti sonka - Húsvéti receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: husveti-receptek.tlap.hu » Húsvéti sonka
Keresés
Találatok száma - 8 db
Buciban sült füstölt sonka

Buciban sült füstölt sonka

A füstölt húst egy nagyobb fazékba tesszük, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd a megtisztított hagymával és fokhagymával együtt feltesszük főni. Lassú tűzön gyöngyözve főzzük körülbelül másfél órát, amíg a hús megpuhul. A saját levében hagyjuk langyosra hűlni. Kivesszük a vízből, lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, beletesszük a sonkát és a tésztát ráhajtogatjuk. Késsel kissé bevagdossuk, hogy szép legyen a bucink teteje. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, vízzel megkenjük, és lassú tűzön, 140-150 fokon majdnem egy órát sütjük. Amikor kezd pirulni, olajjal vagy zsírral megkenjük a tetejét. Visszatesszük a sütőbe, és most már szép pirosra, ropogósra sütjük.

Csőben sült sonka sajttal és gombával

Csőben sült sonka sajttal és gombával

A vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk,a hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. Ha friss parajjal dolgozunk, akkor blansírozzuk a felhasználás előtt. (Először forrásban lévő, majd hideg vízbe dobjuk. Ezzel az eljárással a zöldségek szövete megpuhul, ugyanakkor szinük és ízük megmarad.) A blansírozás után kinyomkodjuk és durvára aprítjuk. A sajtokat lereszeljük

Főtt sonka recept

Főtt sonka recept

Hagyományosan húsvéti étel, de bármikor máskor is elkészíthetjük. A sonkát a főzés előtt fél napra hideg vízbe áztatjuk (hogy ne legyen annyira sós). Az áztató vizet leöntjük, a sonkát egy fazékba tesszük és annyi hideg vizet engedünk rá, hogy ellepje. Lassú tűzön kb. három és fél óra alatt puhára főzzük.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Húsvéti petrezselymes sonka

Húsvéti petrezselymes sonka

A sonkát egy éjszakára hideg vízbe tesszük így kiázik belőle a só. Egy nagy lábos vízbe öntünk egy kis fehér bort , beletesszük a hagymát, kakukkfüvet és a húsvéti sonkát, jól megborsozzuk és nem túl erős tűzön körülbelül 3 órát főzzük. Mikor megfőtt a főzőlében hagyuk kihűlni majd kivesszük és vastag szeletekre vágjuk. Egy nagyobb tálban rétegesen elhelyezzük a sonka szeleteket,minden egyes réteg közé a vékonyra szeletelt petrezselymet és a préselt fokhagymát hintjük.

Mézes csülök

Mézes csülök

A csülköt alaposan megtisztítjuk, jól megmossuk, majd hegyes, vékony éles késsel leválasztjuk a bőrt a húsról. A fokhagymát megtisztítjuk, és bedörzsöljük vele a húst, sóval meghintjük. Visszarakjuk rá a bőrt, és a csülköt mély vaslábasba vagy tepsibe tesszük. Összekeverjük a 2 dl olajat a gyömbérrel, teszünk bele egy csipet sót, és a csülökre kenjük. A maradékot félretesszük. Az 1 dl olajat az edénybe öntjük, és a csülköt lefedve, lassú tűzön fél órán keresztül pároljuk, majd 180º-ra előmelegített sütőbe toljuk. A megtisztított sárgarépát egészben a csülök mellé rakjuk, és együtt tovább sütjük. Időnként meglocsoljuk a maradék gyömbéres olajjal, és 45 perc múlva kivesszük a sütőből, hegyes késsel bevagdaljuk a csülök bőrét. Bekenjük mézzel, és mérsékelt tűzön még 15 percig sütjük.

Hirdetés
Spárgával töltött sonkatekercs hollandi mártással

Spárgával töltött sonkatekercs hollandi mártással

A meghámozott spárgákról a fás végüket levágjuk. Egy fazékban kevés sóval, cukorral ízesített vizet forralunk. Beletesszük az összekötözött spárgát, és lefedve 15 alatt puhára főzzük. A hússzeleteket laposra verjük, sóval, borssal bedörzsöljük, lisztben megforgatjuk, és előhevített olajon mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük, majd tűzálló tálba fektetjük. Beborítjuk edami sajttal. Elkészítjük a hollandi mártást: a vajat felolvasztjuk, és félretesszük, hogy langyos maradjon. Egy vastag falú lábasba egyenként beletesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, és mérsékelt melegen tartva a mártást habverővel folytonos keverés mellett addig verjük, amíg sűrűsödni kezd. Forrni ne engedjük.

Tanácsok a sonkához receptekkel

Tanácsok a sonkához receptekkel

Az igazi, jó minőségű sonkán látszik, hogy a sertés combjából készült, és nem silány darabokból, adalékanyagokkal összepréselt húsról van szó. A füstölt sonkát nem kell hűtőben tartani a felhasználásig, tárolására elég egy hűvös helyiség vagy spájz. Alaposan és lassan kell főzni, ez azt jelenti, hogy ahány kilogrammos az egész sonkánk, annyi óráig kell főzni lassú tűzön. Azért van erre szükség, hogy így minden benne levő baktérium vagy káros anyag elpusztuljon. Amennyiben a sonkát daraboljuk, csökken a főzési idő. Húsvét közeledtén már mindenki elgondolkodik azon, mivel tartsa jól a családját és a vendégeit. Halász János többszörös mesterdiplomás, Tapolcán élő gasztronómustól kértünk tanácsokat, hogy ő hogyan készíti el a sonkát. Ráadásként két igazi húsvéti sonkás recepttel kedveskedik a Napló olvasóinak.

Titkos tippek a legfinomabb húsvéti sonkához

Titkos tippek a legfinomabb húsvéti sonkához

A húsvét sonka nélkül? Képtelenség! A hagyományos böjt utáni dínomdánomhoz hozzátartozott a finomra füstölt, gusztusos sonka is. Nem csak a hagyományos főtt sonka kerülhet az asztalra, íme rendhagyó tippjeink! Régen a főtt sonkát az összes húsvéti étellel együtt megszentelték, gondosan letakart kosárkában vitték az ünnepi misére. A megáldott étkeknek még a maradékát sem volt szabad kidobni, a sonka csontját például kiakasztották egy gyümölcsfára, a bőséges termés érdekében. A sonka manapság is nélkülözhetetlen húsvétkor, de a hagyományos főzésen kívül számtalan módon készítik el.

Tuti menü