Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsvéti kalács variációk képes leírás - Húsvéti receptek.tlap.hu
részletek »

Húsvéti kalács variációk - Húsvéti receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: husveti-receptek.tlap.hu » Húsvéti kalács variációk
Keresés
Találatok száma - 13 db
Baconos gombás kalács

Baconos gombás kalács

Biztos siker! Bármi mással megtölthető, ízlés és otthon lapuló hozzávalók szerint. Szendvics helyett ideális vendégváró. A sütőt 50 °C-ra bekapcsoljuk. 1 dl tejet a cukorral megmelegítünk és beleszórjuk az élesztőt, félre tesszük. A lisztet és a sót egy tálba tesszük, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzátesszük a maradék langyos tejet és a tojás sárgáját. Lágy és ruganyos tésztát gyúrunk. Ha összeállt, kézzel még legalább 10, géppel 1 percig gyúrjuk, azután betesszük a meleg elzárt sütőbe, ahol fél óra alatt megkel. Időközben a többi hozzávalót előkészítjük:...

Húsvéti hatos fonott kalács

Húsvéti hatos fonott kalács

Összedolgozzuk az anyagokat, majd a legvégén beledagasztjuk az olvasztott vajat is. Ízlés szerint mazsolával is gazdagíthatjuk. Letakarva duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt, majd annyi egyenlő részre osztjuk, ahány ágú fonatot szeretnénk készíteni. A szálakat kissé megcsavarjuk, megfonjuk a kalácsot, és kb. fél órát pihentetjük...

Húsvéti kalács recept

Húsvéti kalács recept

Ünnepeink sorában az egyik kiemelkedő ünnepünk a Húsvét, ami a keresztény egyházakban Krisztus feltámadásának ünnepe, egyben a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is. Sorozatunkban húsvét hétfőig bezárólag minden nap egy receptötlettel kedveskedünk olvasóinknak. Várjuk a locsolókat együtt finomságokkal!

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Húsvéti nyúl kalács recept

Húsvéti nyúl kalács recept

A kelt tésztában azt is szeretem nagyon, hogy nagyon kreatív dolgokat lehet belőle készíteni. Húsvét közeledtével mi is lehetne kézenfekvőbb, mint egy nyúl. Ebben a kalács receptben képekkel illusztrálva megnézheti, hogyan készül el egy húsvéti nyúlforma.

Húsvéti termékenység varázsló kalácskoszorú

Húsvéti termékenység varázsló kalácskoszorú

A húsvéti étkek varázshatalmúak. Jelképeikben a termékenységet, bőséget teremtik számunkra, a buján terjedő, szintén termékeny természettel egy időben. A húsvéti kalács is ilyen jelkép. Könnyen elkészíthető kipróbált recepttel, szeretettel süssük az ünnep örömére.

Hirdetés
Kalács a sonkához

Kalács a sonkához

Nem kötelező szeretni a kalácsot a húsvéti sonka mellé, de ha életünk párja él-hal ezért a kombinációért, próbálkozzunk egy cseppet sem édes kaláccsal. Hátha a végén még nekünk is bejön. Amikor Borsamunkatárs gyerekkorában először hallotta a Marie Antoinette-nek tulajdonított mondást, miszerint is, ha a népnek nincs kenyere egyen kalácsot, érezte a felháborító cinizmust, de legalább ennyire érezte a gondolat nem csak financiális értelemben vett kivitelezhetetlen voltát. Úgy vélte ugyanis, hogy kalácsot nem lehet mindenhez enni. A kolbászhoz, gulyásleveshez, felvágottakhoz egyértelműen kenyér kell, kalácsot csak lekvárral, mézzel, vajjal eszünk. Na meg persze kakaóval.

Kulics, azaz az orosz húsvéti kalács

Kulics, azaz az orosz húsvéti kalács

Az ünnepi asztalon fő helyet foglal el az orosz konyha hagyományos, régóta ismert és kedvelt fogásai közt az ún. kulics, vagyis a húsvéti kalács, melyet festett tojásokkal szokás díszíteni. Sokféle recept van rá, azonban van néhány fontos szabály, amit mindenképpen be kell tartanunk, hogy sütésünk eredményes legyen.

Mákvirág kalács

Mákvirág kalács

Ez a mákos kalács egy igazán ízletes, és látványos ünnepi kalács. Bármilyen ünnepkor méltó dísze lehet az asztalnak, és egyben méltó finomsága is! Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott élesztővel együtt. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!

Marcipános-meggyes húsvéti kalács

Marcipános-meggyes húsvéti kalács

A vizet, a tojást, a hámozott, reszelt almát a kenyérsütő formába tesszük. Rászórjuk a lisztet, majd beletesszük a forma átellenes sarkaiba a tejport, a vajat és a cukrot. Az élesztőnek a liszt közepében kis mélyedést készítünk. Mikor minden hozzávaló a formában van, dagasztóprogramot indítunk. A hólyagosra dagasztott tésztát enyhén lisztes asztalra szedjük, könnyedén átgyúrjuk, majd 40*30 cm oldalhosszúságú téglalappá nyújtjuk. Megpakoljuk a jól lecsepegtetett meggyel, majd erre ráreszeljük a marcipánt, végül megszórjuk az őrölt fahéjjal. Hosszanti oldalától feltekerjük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd óvatos mozdulatokkal kb. 55 cm hosszúságú kígyóvá sodorjuk.

Hirdetés
Marcipános-meggyes húsvéti kalács

Marcipános-meggyes húsvéti kalács

Ez a foszlós, könnyű, mégis kiadós, eredetileg osztrák húsvéti kalács magáért beszél ahogy a tésztában kihívóan, de nem tolakodóan hullámzik a marcipán, ahogy a pirosló-vöröslő meggyszemek csábosan kikandikálnak a tészta fehérségéből, ahogy aranybarnára sült tetejét beborítja a mandulaforgács. Konyhai líra! :-)

Ostoros kalács

Ostoros kalács

A tésztához valókat egy tálba tesszük, az élesztőt csak belemorzsoljuk- nem kell felfuttatni-. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. 30 perc alatt. A töltelékhez valókat kikavarjuk. A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítom és megfelezem . Az egyik cipót félreteszem.

Sós, foszlós kalács

Sós, foszlós kalács

Ez a kalács véletlenül született - mondja Limara. Házi feladatot kapott egy olvasójától (készítsen harmonika kalácsot, amit nagyon régen sütöttek, illetve régi grízes kalácsot), neki szeretett volna eleget tenni. A feladatot állítása szerint nem sikerült teljesíteni, de ettől függetlenül egy egészen remek, foszlós, sós kalács született. Azért örülünk ennek a receptnek nagyon, mert ez biztos jele annak, hogy tavaszodik.

Tészta receptek

Tészta receptek

A gyűjtemény elsősorban a tésztaételekkel, mint főétellel foglalkozik. Ezen belül különböző nemzetek tésztaételeit mutatja be a recepteken keresztül. A tészta sok étel alapja, a gyűjtemény foglalkozik minden olyan étellel, amelynek fő összetevője a tészta különböző elkészítési módja. Külön fejezet foglalkozik a tésztagyártással, azok berendezéseivel. A gyűjtemény célja a tészta fejlődésének bemutatása is, mint egyik legfőbb élelmiszerünk, amely hosszú múltra tekint vissza.

Tuti menü