Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bárányhúsból készült képes leírás - Húsvéti receptek.tlap.hu
részletek »

Bárányhúsból készült - Húsvéti receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: husveti-receptek.tlap.hu » Bárányhúsból készült
Keresés
Találatok száma - 13 db
Bárányborda tepsiben sült burgonyával

Bárányborda tepsiben sült burgonyával

A burgonyát megtisztítjuk, és hosszúkás cikkekre, négy vagy hatfelé vágjuk. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Sóval és friss citromlével ízesítjük, majd rátesszük a nagyobb cikkekre szeletelt vöröshagymát, a kockákra vágott paprikát meg a fokhagymagerezdeket. Ezt a réteget is megsózzuk, pici vizet öntünk hozzá, és 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Félidőben egyszer átkeverjük, a végén a tetejét szépen megpirítjuk. Tálaláskor morzsolt oregánót szórunk rá. A báránybordát a csontok mentén felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk.

Báránygerinc capris tésztával

Báránygerinc capris tésztával

Aki nekilát, cserébe pedig kap egy kis hamisítatlan hangulatot, amelyet ad egyszer a bárány, egyszer a tárkony, no meg a capri. Nos? Az elkészítés előtt a húsunkat 24 órával a felsorolt alapanyagokkal pácoljuk. A bacon szalonnát szeletekre vágjuk megpirítjuk, és a zsírján elkezdjük sütni a gerincet. Közben a padlizsánt karikára szeljük, besózzuk. Mikor már majdnem kész a húsunk, mellé téve megsütjük a padlizsánt és a szintúgy vágott paradicsomot. A tésztánkat kifőzzük.

Báránygerinc fűszerkéregben sütve ratatouille körettel

Báránygerinc fűszerkéregben sütve ratatouille körettel

Először készítsük elő a fűszerkérget, a fűszernövényeket felaprítjuk, majd só, a fokhagyma és egészborsok társaságában kőmozsárban egyenletes masszává dolgozzuk. A kenyérszeletet sütőben megpirítjuk, felkockázzuk, és a keverékhez morzsoljuk. A mozsárban még egy ideig őröljük a keveréket, és készen is vagyunk. Öntöttvas serpenyőben a vaj felét felforrósítjuk, majd a hússzeletek minden oldalát nagy lángon egy-egy percig pirítjuk. Ezután a szeleteket szorosan egymás mellé állítjuk, s külső peremüket megkenjük mustárral, erre kerül a fűszerkéreg.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Báránylapocka édesköményes savanyú káposztával

Báránylapocka édesköményes savanyú káposztával

Rendkívül egyszerű felismerésre tettem szert a minap: a reszelt édesköménygumó úgy néz ki, mint a savanyú káposzta! Azt sajnos nem tudom, hogy ugyanúgy megsavanyodik-e az édesköménygumó lereszelve és megsózva, ha eltesszük 6 hétre. Megfelelő fűszerezéssel (citrom, só, bors, cukor, borókabogyó, mustármag, koriander, köménymag, fehérbor) viszont előhívhatjuk belőle ill. szimulálhatjuk a savanyú káposzta hangulatát - igaz ánizsos édesköményízzel gazdagítva. Önmagában is elképzelhető köretként, én viszont most fele-fele arányban kavartam össze piaci enyhe savanyú káposztával. Mindehhez bárányt készítettem, amely amúgy is jó barátságban áll az édesköménnyel, citrommal és fehérborral.

Báránypogácsák gombás ceruzababbal

Báránypogácsák gombás ceruzababbal

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megfonnyasztjuk. A bárányhúst sózzuk, borsozzuk, azután hozzáadjuk a dinsztelt hagymát meg a finomra vágott fokhagymát. A masszát pirospaprikával, őrölt babérral, finomra vágott kakukkfűvel, zsályával és korianderzölddel fűszerezzük, jól összekeverjük, majd félórára a hűtőbe tesszük pihenni. Amíg a fasírtmassza érlelődik, elkészítjük a köretet: a babot és a felszelt gombát kevés vajon, sóval és borssal ízesítve kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a levest meg a bort, ebben pároljuk puhára.

Bárányragu húsvétra

Bárányragu húsvétra

Mindenképpen csontos darabot válasszunk hozzá, hogy a csontból pecsenyelevet készíthessünk. A húst pedig ne daráljuk, hanem késsel vagdossuk egész apróra. Én bárányoldalasból készítettem, ez volt épp a hentesnek. Elég testes darab, így garantáltan ízleni fog mindenkinek ez az ünnepi olasz étel, még azoknak is, akik a hagyományos magyar ízeket szeretik.

Bárányragu zöldborsóval és paradicsommal

Bárányragu zöldborsóval és paradicsommal

Ismét egy szuper recept a Casa Moro c. szuper könyvből. Nagyon kényelmes, mert egy tálban, egyszerre megsül a hús és hozzá a köret is, nincs dupla főzés, dupla mosogatás. Na és persze nagyon finom, mint szerintem minden ebből a könyvből. Én bárányból készítettem, de gondolom, más csontos és viszonylag zsíros húsból is jó.

Báránysült - olyan könnyű, hogy szinte repül

Báránysült - olyan könnyű, hogy szinte repül

A báránycombot leforrázzuk, megtörölgetjük, és besózzuk. Beletesszük egy lábasba, és aláöntünk fél pohár forró vizet. A vöröshagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, és összekeverjük egy késhegynyi pirospaprikával. A keveréket a húsra hintjük, leforrázzuk 2-3 evőkanál zsírral vagy olajjal, és lefedve a sütőbe tesszük. Sütés közben a levével öntözgetjük, amíg zsírjára sül. Minden oldalán szép pirosra sütjük, azután kiszedjük. Egy másik lábasban felforralunk 3 evőkanál vizet és 1 evőkanál ecetet, és amikor felforrt, a húsra öntjük. A báránysültet salátafőzelékkel kínáljuk.

Báránysült zöldségekkel

Báránysült zöldségekkel

A borsót (fagyosan) sós vízben 3-5 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, vékony szeletkékre vágjuk. A rukolát megmossuk, lerázzuk. A húst leöblítjük, lehártyázzuk, és sózzuk, borsozzuk. Felforrósítjuk a margarin felét egy serpenyőben, és a bárányfilét köröskörül kb. 5 percig pirítjuk benne. Közben többször megforgatjuk. Kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyelére szórjuk a hagymát, megkaparjuk. Felöntjük a levessel, a tejszínnel, és belekeverjük a fokhagymát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, majd felforraljuk. Visszatesszük a húst, elzárjuk alatta a tüzet, és 6-10 percig állni hagyjuk...

Hirdetés
Gombás receptek

Gombás receptek

A gomba kedvelők receptoldala. Legyen az termesztett vagy erdei gomba, nálunk talál receptet az elkészítéséhez. Akár ízesítésre, akár főételnek. Lehet köret, saláta, de sütemény tölteléknek is kitűnő. Számtalan és gazdag kínálata varázslatos ízekkel ajándékoz meg minket. Egészséges, gyógyhatása közismert. Az ehető gombákról csak jót, a többi gombának nem ez a gombás receptek oldal a lelőhelye.

Görögös báránysült citromos burgonyával

Görögös báránysült citromos burgonyával

A páchoz valókat egy nagy tálban alaposan összekeverjük. A húsba kisebb lyukakat vágunk, és a csíkokra vágott fokhagymát beletűzdeljük. Ezután a pácba forgatjuk, letakarjuk, és éjszakára - igazából még jobb, ha 1-2 teljes napra - betesszük a hűtőszekrénybe. Közben néha forgassuk át, hogy a pác a húst minél jobban átjárhassa. Egy akkora tűzálló tálat, amelyikben nemcsak a hús, hanem a krumpli is elfér, olívaolajjal kikenünk, a báránycombot lecsöpögtetve beletesszük, és a megmaradt pácot is elől hagyjuk, mert szükség lesz még rá. A pecsenyét előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 C-fok, légkeveréses sütőben 165 C-fok) kb. 30 percen át sütjük, ezalatt a maradék páclevével szorgalmasan kenegetjük...

Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb

Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb

Kiváló húsvéti különlegesség! Nem csak az elkészítése egyszerű, hanem a végeredmény is nagyon ízletes! Ha valami igazán különlegeset szeretne készíteni az ünnepi asztalra, ezt az ételt készítse el! A körethez: Ropogósra sült rozmaringos burgonya

Muszaka

Muszaka

Egy tálba olajon megfonnyasztjuk a hagymákat, hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk. Hozzáadjuk a bort, a paradicsomot, a fahéjat, oregánót, és lassú tűzön összefőzzük. A padlizsánt fél centiméteres darabokra vágjuk és forró olajban pirosra sütjük. Elkészítjük a besamel mártást. A vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük langyos tejjel. Forraljuk fel, adjuk hozzá a szerecsendiót és a borsot, a reszelt sajtot, majd ha kicsit kihűlt, a tojásokat is keverjük el benne.

Tuti menü