Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A húsvéti sonka mellé képes leírás - Húsvéti receptek.tlap.hu
részletek »

A húsvéti sonka mellé - Húsvéti receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: husveti-receptek.tlap.hu » A húsvéti sonka mellé
Keresés
Találatok száma - 11 db
Ecetes torma házilag - kicsit rózsaszín

Ecetes torma házilag - kicsit rózsaszín

Így készült: 1.) Vettem egy közepes méretű (12,5dkg-os) friss tormát. 2.) Előkészítettem az ecetes keveréket: összekevertem bő ½ dl fehérborecetet, ½ dl vizet, 2kk sót és 2kk cukrot. 3.) A tormát zöldséghámozóval megpucoltam, és kis darabokra vágtam. 4.) Aprítógépbe tettem (vagy persze reszelni is lehet). Azonnal ráöntöttem az ecetes keveréket. A trükk ezen a ponton van. Az ecet az, ami megállítja azokat a bizonyos enzimeket, amitől a csípősség szabadul fel. A torma erősségének fokozata tehát attól függ, hogy az ecet mikor kerül bele. Minél később, annál erősebb. Ha nagyon erősre akarjuk, akkor először csak a sima vízzel kell aprítani, az ecetet csak később -3-4 perc után öntjük hozzá...

Hagyma

Hagyma

A húsvéti sonka mellé, ha csak rá gondolunk is, magától értetődően társítjuk a zöldhagymát, hagymasalátát és a ragyogóan piros, vagy éppen hófehér, ízletes hónapos retket. Mindezeket a zöldségféléket nagy választékban termeljük a kertészetünkben. Termékeinket telefonon vagy interneten keresztül megrendelhetik, vagy személyesen megvásárolhatják.

Házi torma

Házi torma

A torma az a kis üveg, amit húsvétkor szoktunk a sonkával enni. Pedig nem csak húsvétkor finom a torma. Fogyaszthatjuk bármikor, marhasültek és kolbászos ételek mellé. A torma egészséges, elősegíti az emésztést és javítja a vérkeringést. Kevesen tudják hogy a tormát házilag is előállíthatjuk, nem is olyan bonyolult és sokkal finomabb mint a bolti.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni. "Mi séfek eddig nem törődünk eleget a...
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
A VII. Budavári Pálinka- és... Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és...
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Káposztás finomságok kétszáz... Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt,...
Húsvéti sonka tormamártásban

Húsvéti sonka tormamártásban

A vajat habzásig hevítjük, belekeverjük a lisztet, hozzáöntjük a tejszínt, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, cukrozzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a frissen reszelt tormát. A mártást a felmelegített sonka alá öntjük, és melegen tálaljuk.

Nyuszicsalogató répasaláta

Nyuszicsalogató répasaláta

A húsvéti készülődésből nem maradhat ki a tavasz két hírnöke: az újhagyma és a retek! Ez a saláta gyereknek és felnőttnek is egyaránt finom, kicsit édeskés de mégis sós! A zöldségeket megmosom, meghámozom. A répát vékonyra reszelem, a hagymát karikákra vágom, a retket gyufaszálnyi csíkokra. Salátástálba teszem majd egy másik edénybe összekeverem az öntetet. Ezt mindenkinek az ízlésére bízom. Az öntettel alaposan összekeverem és még hűtőben, letakarva pihentetem.

Sajtos receptek

Sajtos receptek

Tuti sajtos receptek képekkel igényes gyűjteményben. Nálunk még a Hold is sajtból van! Leves, előétel, főétel, sütemény - mind-mind sajttal, sajtból. Csak képes recepteket ajánlok ebben a tuti recept gyűjteményben és csak igényesen. A sajt régi és olyan étel, ami akár ízesítésnek, akár önmagában, de belevalónak is kitűnő - én is rajongok érte! Feldob minden receptet és ételt, akármire ráteszed, sütöd, főzöd, keverheted-kavarhatod. Legyen hétköznapi, legyen ünnepi menü, szinte egyikből sem hiányozhat. Küldj képes sajtos receptet Te is!

Saláta, saláta receptek

Saláta, saláta receptek

Saláta kedvelők receptoldala. Információk a termesztésről hasznos tanácsokkal. Ma már nálunk sem csak a fejes saláta és az uborka az uralkodó. Számtalan finomabbnál finomabb, ízletes recept variáció ma már nem csak 'egy témára'. Lehet előétel, lehet főétel, fogyaszthatjuk reggelire, ebédre, de egy egészséges vacsora biztos és befutó tippje! Bárhogy is, de a táplálkozástudomány szerint is az egyik legegészségesebb fogások egyike. Gyakorlatilag nincs évszakhoz kötve, hiszen egész évben feltölthetjük vele szervezetünk vitaminkészletét.

Torma a gasztronómiában

Torma a gasztronómiában

Frissen reszelve, majonézzel vagy ecettel elkeverve elterjedt ételízesítőként. Egyszerűen vajas kenyérre kenve is isteni. Mivel a torma jó étvágygerjesztő, sokféle vendégváró ételhez, hidegkonyhai fogáshoz felhasználhatjuk. A tormás sonkatekercs vagy a tormás töltött tojás is nagyon finom. Ausztriában reszelt almával szolgálják fel. Zsenge zöld leveleiből finom salátát készíthetünk. Sokan káposzta és uborka savanyításához is felhasználják. Ha egy különleges szendvicskrémre vágyunk, keverjünk össze pirított bacon szalonnát, krémsajtot, tormát és egy kis Worchester szószt. Nagyon finom! ...Tormás töltött tojás - Tormás sonkatekercs - Tormakrémleves - Tormás lencsefőzelék -

Tormakrém készítése

Tormakrém készítése

A tormát ritkán adjuk önmagában az asztalra, rendszerint valamilyen krémnek bekeverve kínáljuk - így enyhébb az íze, s könnyebben is kezelhető. A legnépszerűbb megoldás az ecetes torma készítése. Ehhez a megtisztított gyökeret lereszeljük, egy pillanatra felforrósítjuk (csípőssége ettől csökken) majd felöntjük egy kevés ecetes, cukros, sós vízzel, annyival, amennyivel - immár hidegen - krémessé tudjuk keverni.

Hirdetés
Zöldség, zöldségek

Zöldség, zöldségek

Rengeteg hasznos tanáccsal bíró weboldalakat gyűjtöttem egybe: akár nagyüzemi, akár hobbi zöldségtermesztésről - veteményes, konyhakert - kíván tájékozódni. Bizony nem is egy zöldség kerülhet szinte egész évben terítékre, melyek a változatos, egészséges táplálkozás alapját képezik: zöldséges ötletparádé és recept minden zöldség mellé! Tudd meg, mit eszel - javadra! A legértékesebb a friss zöldség, próbálkozz akár otthoni zöldségtermesztéssel. Érdemes a legkisebb helyen is kísérletezni, hiszen a hazainál nincs jobb! Egy tanács - a piacon vedd!

Zöldséges receptek

Zöldséges receptek

A zöldség tele van vitaminnal, igen értékes tápanyagokkal. Fogyasztásuk minden korosztálynak az év minden szakában ajánlott. A legtöbb tápérték természetesen a friss zöldségekben van, ezért célszerű kihasználni a szezonális zöldségek tárházát. Minden alkalomra tudjuk ízesíteni, gazdagítani, színesíteni velük ételeinket, de akár italainkat is.

Tuti menü